Weetjes van en over de Apotheek


Gaper

Een gaper deed vanaf de gouden eeuw dienst als uithangbord aan de gevel van apothekers. De mond van de gaper staat niet open om te gapen, maar om een medicijn in te nemen. De grimas van veel gapers is te verklaren doordat het medicijn vies smaakt.

logo apotheek... de apotheek, door het gebruik van kluisjes, een 24/7 afhaalservice heeft?

 logo apotheek... de apotheek voor uw medicatie een track & trace systeem heeft en u per e-mail op de hoogte houdt van uw bestelling?   

 logo apotheek... de apotheek beschikt over een spreekkamer. 

 logo apotheek... u niet alle medicijnen zomaar naar het buitenland mee kunt nemen? Meer informatie: www.hetcak.nl DC3 ZONDER wolken

logo apotheek ... de DagNacht-Apotheek 7 dagen per week geopend is? (8.00 - 23.00 uur)

logo apotheek ... u met MGn een aantal gezond-heidszaken zelf kunt regelen: 
    • Uw medisch dossier inzien.
    • Een afspraak maken met uw arts.
    • Herhaalrecepten bestellen.
    • Een medicijnpaspoort of-overzicht printen.

  logo apotheek... patiënten met chronische medicatie gebruik kunnen maken van de herhaalservice, waarbij de recepten automatisch worden aange-vraagd bij de huisarts?

 logo apotheek... u uw oude medicijnen bij de apotheek kunt inleveren. Medicijnen zijn chemisch afval, de apotheek kan voor een adequate afvoer zorgen.

logo apotheek ... u soms langer moet wachten omdat de apotheker altijd controleert of u het voorgeschreven middel wel veilig kunt gebruiken?  

logo apotheek ... december zeer druk is bij de apotheek. Dit komt omdat mensen die hun eigen risico verbruikt hebben, medicatie willen meenemen naar het nieuwe jaar. 

logo apotheek ... het beroep apotheker al sinds 1240 officieel bestaat?

logo apotheek ... u op rijveiligmetmedicijnen.nl kunt opzoeken of u met uw medicijnen geen gevaar op de weg bent voor uzelf en anderen? De site vertaalt uw medicijnverbruik naar vergelijkbaar alcoholgebruik en geeft advies.  

logo apotheek ... sommige medicijnen echte tongbrekers zijn? Hydroxychloroquine remt ontstekingen en doodt  bacteriën. Het wordt o.a. toegepast bij het voorkomen van malaria. 

logo apotheek ... de zorgverzekeraar bepaalt welke medicijnen u vergoed krijgt. Dit betekent dat u niet altijd uw vertrouwde merk of medicijn krijgt, maar een alternatief. De apotheker ziet nauw-keurig toe of dit dezelfde werkbare stof heeft als uw vertrouwde medicijn. Download de folder van Zorg en Zekerheid.

logo apotheek ... tekort aan bepaalde medicijnen een regelmatig voorkomend probleem is. in 2016 waren 625 medicijnen niet leverbaar en in 2017 waren dat er zelfs 1109. Oorzaken zijn bijvoorbeeld dat een fabrikant niet voldoende kan produceren, een fabriek stil is gelegd, het medicijn uit het assortiment is gehaald of de fabrikant in discussie is over de vergoeding van het medicijn.

logo apotheek... er bij de samenwerkende apotheken in Alphen aan de Rijn 7 apotheken zijn aangesloten? 

logo apotheek... u elke vraag over uw medicijnen kunt stellen aan de balie van de apotheek?

 logo apotheek... huisartsen en apothekers 6x per jaar samenkomen, om allerlei onder-werpen te bespreken en afspraken te maken om de zorg te verbeteren?image.png

 logo apotheek... huisarts en apotheek nauw samenwerken aan een zo goed mogelijke begeleiding bij uw medicijngebruik? 

logo apotheek ... de slang met schaal als symbool uit de Griekse mythologie komt? De legende wil dat mensen die het Epi-daurus (het eerste georganiseerde ziekenhuis) bezochten, genazen als ze in een droom een slang zagen. De schaal is het symbool van Hygieia, de godin van de gezondheid. 

Publicatiejaar: 2019
Editie: winter
Link naar BETER: http://www.beter-alphenopeenlijn.nl

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­