IMG 2657

Rob van der Maden kreeg in mei van dit jaar Corona, na drie weken goed ziek te zijn geweest was hij ogenschijnlijk hersteld. Hij ging weer aan het werk, maar kwam er na een tijdje achter dat het niet echt goed met hem ging. Vermoeid sleepte hij zich door zijn dag en ’s avonds lag hij letterlijk uitgeteld op de bank. 

Goede begeleiding door werkgever
Rob: “Na enkele weken adviseerde een collega mij om maar ’s naar de huisarts te gaan. Dat heb ik een tijdje naast me neergelegd met de gedachte, “het komt wel goed’. Maar het kwam niet goed, mijn klachten verergerden en uiteindelijk ben ik naar de huisarts gestapt.”

Wat waren je klachten?
“Ik had enorme spierpijn in mijn benen, vermoeidheid, last met mijn ademhaling, migraine en steken in mijn ribbenkast. Ook merkte ik dat ik niet op sommige woorden kon komen en last had van concentratieverlies.’

... en zo kwam je bij de fysio terecht
“Ja inderdaad, de huisarts stuurde me naar fysiotherapie Van der Berg en daar kwam ik onder behandeling van Cynthia Baars en haar collega’s. Het betekende 2x per week een fysio-training en 1x per week ademhalingsoefeningen of naar de ergotherapeut.

Dat viel in het begin niet echt mee, het vergt veel van je concentratie omdat je zeer bewust de dingen doet, die je moet doen. Dat was eerlijk gezegd best frustrerend omdat het met kleine stapjes gaat. Ik kan best al veel, maar ben me bewust van mijn grens en weet nu wanneer ik de grens over ga. Als dat het geval is dan weet ik dat ik daar een paar dagen last van zal krijgen. Om dit te controleren hanteren we een puntentelling waarmee ik bijhoud of ik niet te veel doe, ik ben de hele dag aan het tellen.”

Hoe ervaar je de behandeling nu?
“Erg goed, ik ben in ervaren en kundige handen. Het doet me goed om met deze mensen te mogen werken aan mijn herstel. 
Wat mij steekt is dat er nadat je thuis Corona hebt gehad, geen vangnet is voor mogelijke verdere klachten, na een opname in het ziekenhuis is die er wel en wordt je herstel gevolgd. Ik heb echt het idee dat ik het maar zelf uit moest zoeken en het geluk gehad heb dat een collega me heeft gepusht actie te ondernemen waardoor ik hier nu onder behandeling ben.”

Ben je nog ver van je gewone doen af?
“Nou, dat is lastig te zeggen. Ik werk momenteel 4 en half uur en dat is echt nu mijn max. De 2 tot 3 behandelingen die ik nog wekelijks krijg zijn nodig, ik hoop echt dat ik over twee maanden weer op 90% van mijn oude doen ben, maar of dat realistisch is..., moeten we maar afwachten, ik werk er in ieder geval hard aan!”

Publicatiejaar: 2021
Editie: najaar
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/c6fb5e93-b61f-4ebb-bba8-222866afbe03

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­