Chronische aandoeningen

 

Hoofdpijn is super vervelend, veel voorkomend en kan vele oorzaken hebben. Bij terugkerende en aanhoudende hoofdpijn is het aan te raden om voor uzelf een aantal zaken op een rijtje te zetten die een aanwijzing kunnen zijn voor de hoofdpijn.  ‘BETER’ spreekt hierover met Syta Vissers, zij is hoofdpijnverpleegkundige op de afdeling Neurologie in Alrijne Ziekenhuis.

Lees meer...

Publicatiejaar: 2019
Editie: winter
Link naar BETER: http://www.beter-alphenopeenlijn.nl

Multi Disciplinair Overleg (MDO): In alle samenwerkingsverbanden die bij ALPHEN OP ÉÉN LIJN aangesloten zijn wordt dit overleg met regelmaat gehouden. Dit overleg is bedoeld voor patiënten met diabetes mellitus, COPD, hart- en vaatziekten en osteoporose. Een MDO is een overleg van een half uur, waarbij verschillende zorgverleners met u praten over uw gezondheidssituatie en behandelplan. In overleg met uw praktijkondersteuner bereidt u het MDO voor en vraagt u, of uw praktijkondersteuner, een MDO aan. Mogelijk dat er vooraf een laboratoriumonderzoek plaatsvindt en dat u ter voorbereiding het behandelplan invult. Uw huisarts en praktijkondersteuner zijn bij een MDO aanwezig. Als de huisarts het noodzakelijk vindt of u dit wenst zijn de apotheker, fysiotherapeut en diëtist aanwezig. 

Lees meer...

Publicatiejaar: 2016
Editie: voorjaar
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/6ff0d828-7220-4ea4-a2c8-3a7ea7fed5e8

Nadat de huisarts de diagnose diabetes mellitus type 2 heeft gesteld, wordt u doorverwezen naar de POH en begint de behandeling. In elke huisartsenpraktijk zijn POH's aangesteld.

De behandeling van diabetes heeft tot doel:

  • de bloedglucosewaarde zo normaal mogelijk houden
  • controle houden over uw cholesterolgehalte in uw bloed
  • het verlagen of laag houden van uw bloeddruk
  • het op peil houden van uw gewicht

Lees meer...

Publicatiejaar: 2016
Editie: najaar
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/533113ef-c0db-4818-a7c5-100b8b2b3184

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­