Apotheek Ridderveld

Bij uw apotheker wordt u geholpen door een keur van mensen. Allemaal capabel en professioneel. Wat u aan de balie niet direct ziet is dat de mensen die u zo keurig te woord staan, niet alleen tot taak hebben uw recepten in te vullen. Een groot aantal van hen heeft daarnaast nog een specialisatie of aandachtsgebied. Niet zo in het oog springend maar wel degelijk belangrijk. Wij zetten de functies en specialisaties bij Apotheek Ridderveld voor u op een rijtje:

Farmaceutisch Consulent
Yvette van Leersum is Farmaceutisch Consulent. Een Farmaceutisch Consulent heeft een meer uitgediepte opleiding en begeleidt projecten en de assistenten. Daarnaast vertegenwoordigt Yvette de Apotheek tijdens PRISMA- en andere cursussen die samen met huisarts, fysiotherapeut en diëtiste worden gegeven. Yvette is voor haar collega’s het eerste aanspreekpunt bij moeilijke vragen.

Apotheker
Anke van de Salm is Apotheker. Zij adviseert klanten, huisartsen en specialisten over de juiste combinatie en veilig gebruik van medicijnen en bewaakt of medicijnen samen kunnen. Voor vragen over werking, bijwerkingen of het juiste gebruik van medicijnen kunt u bij haar terecht. Gebruikt u meerdere medicijnen dan wordt jaarlijks in een persoonlijk medicijngesprek bekeken of de medicijnen voor uw situatie optimaal zijn afgestemd.

Algemeen Medewerker
Sylvia Klein is algemeen medewerker binnen de apotheek. De algemeen medewerker vindt u niet achter de balie. Sylvia is verantwoordelijk voor het inboeken en opbergen van binnengekomen medicijnen, het klaarmaken van recepten en ondersteuning van de productie van medicijnrollen. Sylvia zorgt op de achtergrond voor continuïteit en maakt daarmee ook uw klantervaring een stuk prettiger.

Apothekers Assistenten
Zij zijn uw eerste aanspreekpunt aan de balie en verantwoordelijk voor: informatie geven over medicijnen en gezondheid; zorg dragen voor juist gebruik van de medicijnen; herhaalservice; een medicijnoverzicht voor uw arts; een medicijnpaspoort voor het buitenland; gratis bezorgservice; informatie over diabetes en bloedglucosemeters; uitleg over inhalatiemedicatie; controle op veilig gebruik van zelfzorgmiddelen en adviezen over goede huidverzorging.

Herhaalservice
Annemieke Maletzky
Bij de herhaalservice worden chronische medicijnen automatisch elke 3 maanden voor u klaar gemaakt. 
Beantwoordt vragen over herhaalservice. Zorgt dat nieuwe herhaalservice-aanvragen goed verwerkt worden. Past de hoeveelheden bij een eerste levering aan zodat alle medicijnen weer gelijk lopen. Vraagt de recepten bij de huisarts aan voor de herhaalservice

Diabetes 
Hester den Hartog en Nel van der Voort
Geven informatie over het juist gebruiken van bloedglucosemeters en helpen bij foutmeldingen van de bloedglucosemeter. Zijn 1 keer per jaar betrokken bij de bloedglucosemeter controledag. Dit jaar tijdens de Alphen op één lijn Diabetesmarkt. Ook nemen ze deel aan het ‘diabetesoverleg’ tussen de samenwerkende apotheken Rijn en Gouwe.

Tosho rol
Apotheek ROLAnita Berendsen 
De Tosho rol is een service waarbij de medicatie per dag en tijdstip is verpakt zodat duidelijk is welke medicatie genomen is en welke nog moet worden genomen. Verwerkt wijzigingen in de Tosho rol. Overlegt waar nodig met de arts, wijk-verpleging of verpleeg-huizen over aanpassingen van de Tosho rol. Is betrokken bij de productie van de rollen. Beantwoordt specifieke vragen van klanten over de Tosho rol.

Logistiek
Thirza Groenendijk-Stapelbeek
Verwerkt assortiment wijzigingen wanneer een medicijn niet leverbaar is. Beheert de voorraad en past zonodig aan. Voert in welke verzekeraar welke fabrikant geleverd wil hebben en informeert collega's hierover.

pand ridderveld

Publicatiejaar: 2017
Editie: voorjaar
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/475a160a-de32-4559-a749-821b11aa57ab

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­