Romige bloemkoolsoep met hazelnoten

Recept SoepDeze keer nemen we het recept voor Romige bloemkoolsoep met hazelnoten uit het JUMBO Magazine. De eerste vraag is natuurllijk of dit recept wel in uw voedingsbehoefte of dieet past? We doen een paar suggesties waarmee u het recept eenvoudig naar eigen hand kunt zetten. Voor nu Smakelijk Eten.

Meer vezels voor een betere stoelgang: 
Voeg gekookte witte bonen toe of afgespoelde witte bonen uit een potje of een restantje gekookte aardappelen. 50 gr gekookte witte bonen, levert 6 gram vezels.

Meer eiwitten omdat u aan moet sterken: Voeg een gekookt ei toe (8 min). U pelt het afgekoelde ei en hakt het in kleine stukjes en voegt dit toe aan de soep, gelijktijdig met de hazelnoten uit het recept. 1 gekookt eitje levert 7 gram eiwit.

Meer vet omdat u wel een kilootje extra kunnen gebruiken: U vervangt de kook-room light, door gewone kookroom of voegt wat olie toe. 1 eetl. Olie levert 10 gr vet.

U ziet hoe eenvoudig het is om een recept aan uw persoonlijke behoefte of wensen kunt aan te passen. 


Romige bloemkoolsoep met hazelnoten (Extra: staafmixer of blender)

Voor 4 personen: 2 el vloeibare margarine+ 2 uien, in dunne plakjes + 50 gr hazelnoten + 1 bloemkool + 125 ml kookroom light + 2 el extra vierge olijfolie.

Verhit in een pan de margarine. Fruit de uien 5 min. Snij de groene bladeren van de bloemkool. Bewaar ze voor garnering. Snij de bloemkool in roosjes en dan in plakjes. Bewaar 2 roosjes om te garneren. 

Voeg de plakjes bloemkool toe aan de uien. Voeg 1 L water toe en breng aan de kook en kook 15 min. zachtjes. Voeg de kookroom toe en warm dit de laatste 5 min. mee. Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten. Schud ze op een bord en hak in stukjes.

Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. 

Schep de soep in 4 kommen. Snij de bloemkoolblaadjes in dunne reepjes en verdeel ze met de hazelnoten over de soep. Snij de 2 rauwe bloemkoolroosjes in kruimels en strooi deze over de soep. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. 

voedingswaarde p.p. 269 kcal, eiwit 6 g, koolhydraten 11 g, waarvan suikers 8 g, vet 21 g, waarvan verzadigd 3 g, vezels 6 g, natrium 53 mg

Publicatiejaar: 2017
Editie: voorjaar
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/475a160a-de32-4559-a749-821b11aa57ab

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­