Schermafdruk 2019 04 18 16.43.07

Gezondheidsapps zijn er in overvloed, ze tellen uw stappen, tellen de calorieën van het voedsel dat u inneemt, meten de hartslag of houden slaappatronen bij. Veelal staan de apps op zich zelf en kunt u eigen doelstellingen bijhouden. Toch is het zaak conclusies en adviezen, die de apps u geven, af te stemmen met uw zorgverlener. Apps zijn veelal gebaseerd op gemiddelde waarden en die kunnen afwijken van uw persoonlijke zorgbehoefte. 

Schermafdruk 2019 04 18 17.01.51Op de GGD-appstore www.ggdappstore.nl zijn veel gezondheidsapps te vinden. 

In dit artikel tonen we u een selectie van apps die veel en naar tevredenheid worden gebruikt.

 

 

 


Schermafdruk 2019 04 18 16.48.071. De Gifwijzer is voor ouders en verzorgers. Herkenning en voorkomen van een vergiftiging. Wat te doen bij een vergiftiging. Aanbevolen door Veiligheid.nl, Het Rode Kruis en Het Oranje Kruis.
Voor iPhone / iOS 7.0+  en  Androïd

2. Moet ik naar de dokter? Wat kun je zelf doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen ga je naar de dokter. Winnaar Health App Award en goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
iOS 7.0+ / Androïd 

3. Rode Kruis is de officiële iPhone-app van het Nederlandse Rode Kruis. Wat je het beste kunt doen bij bijv. een verkeersongeluk of alcoholvergiftiging, maar ook bij simpelere kwaaltjes zoals blaren of een bijensteek. 
Voor iPhone / iOS 7.0+  en  Androïd

4. Cardiograaf classic is een app die je hartslag meet. Bewaren van meetresultaten, notities en locaties toevoegen en zelfs je metingen afdrukken om ze te delen of te bewaren.

iPhone en ipad / iOS 8.0+ 

5. Kleine kwalen zijn relatief onschuldige aandoeningen, waarbij uitleg en een eenvoudig advies dikwijls volstaan. De app beschrijft 200 aandoeningen. Conform Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
iPhone / iOS 7.0+ 

Schermafdruk 2019 04 18 16.48.246. Consult+ is een eenvoudig steuntje in de rug bij een consult. Je kunt er je vragen vooraf mee aan je zorgverlener sturen en het consult opnemen, zodat je het later rustig terug kunt luisteren. Veilige opslag op je iPhone.
iPhone / iOS 7.0+

7. Eetmeter, je houdt bij wat je eet gedurende een paar dagen. Berekend wordt hoeveel kcal, eiwit, vet en koolhydraten gebruikt zijn en er volgt een advies. Handig als je gezond bent, maar niet altijd voor mensen met een kwaal!
Voor iPhone / iOS 7.0+  en  Androïd

8. Accupedo Stappenteller telt je stappen, ongeacht of je je telefoon in je zak, riem of tas draagt. Een nauwkeurige en intelligente 3D-bewegingsherkenning herkent alleen je looppatronen en filtert niet-wandelactiviteiten.
Voor iPhone / iOS 7.0+  en  Androïd

9. Rookvrij Pro ondersteuning bij stoppen met roken. De app houdt bij hoe lang je al niet meer rookt en hoeveel geld en sigaretten je hebt bespaard. De app richt zich op volhouden en het voorkomen van een terugval.
Voor iPhone / iOS 7.0+ 

10. Met de Vakantiedokter-app heb je altijd medisch advies op zak. Direct contact met een zorgverlener in Nederland, chat met een verpleegkundige. Adressen van ziekenhuis of apotheek in de buurt. Fijne vakantie!
iOS 7.0+ / Androïd 

Publicatiejaar: 2017
Editie: winter
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/828841d1-752f-4c47-b452-8701972d8bef

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­