Polaroid KluisPolaroid Kluis0Polaroid Kluis1

Polaroid Kluis2Polaroid Kluis3

 

 

 

 

 

Polaroid Kluis5

Apothekers plaatsen 24-uurs afhaalkluisjes

Als u werkt of misschien om andere redenen weinig tijd hebt, is het niet altijd  gemakkelijk om tijdens de reguliere openingstijden uw medicijnen bij de apotheek af te halen. De Samenwerkende Apothekers bieden sinds kort de mogelijkheid om dat ook buiten openingsuren te doen met behulp van handige 24-uurs afhaalkluisjes. Medicijnen kunnen in de kluisjes op elk gewenst moment van de dag en de nacht worden afgehaald. 

Als u van de kluisjes gebruik wilt maken vult u eenmalig het daarvoor bestemde aanvraagformulier in. Dit formulier zit in de folder ‘Medicijnen afhalen als het u uitkomt’. Deze folder is in uw apotheek  verkrijgbaar. Op het aanmeldingsformulier geeft u toestemming voor automatische incasso voor medicijnen die niet door de ziektekostenverzekeraar worden vergoed. Na een aantal weken worden de kosten van uw rekening afgeschreven. 

De kluisjes zijn niet geschikt voor grote verpakkingen en gekoelde medicijnen. Bij inlevering van het aanvraagformulier legt de apothekersassistente u uit hoe de kluisjes werken. Als uw recept bij de apotheek binnenkomt en het betreft medicijnen die u al kent, dan kunnen deze door u uit de kluis worden afgehaald.

Betreft het een nieuw medicijn, dan belt de apotheker u om uitleg te geven of om te vragen of u de medicijnen tijdens kantooruren kunt afhalen zodat er uitleg over kan worden gegeven.

Op het moment dat de medicijnen in de kluis zijn geplaatst, ontvangt u een e-mail of sms-bericht met een afhaalcode bestaande uit acht cijfers. Als de medicijnen na 24 uur niet zijn afgehaald ontvangt u een herinnering. Na 72 uur kunt de medicijnen dan alleen nog aan de balie afhalen.


 

Publicatiejaar: 2017
Editie: winter
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/828841d1-752f-4c47-b452-8701972d8bef

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­