11. BETER 16 Mailing Visuals4

Het Coronavirus heeft ons veel belemmeringen opgelegd in ons dagelijks leven. Maar het heeft velen van ons ook de ogen geopend voor het gebruik van de moderne technologie. De Corona-maatregelen zorgden ervoor dat we kennis maak-ten met de mogelijkheid om via onze telefoon en computers visueel contact te maken met mensen in onze directe omgeving. 

01.shutterstock 1244475979De mogelijkheden van de moderne techniek zijn legio zoals op de televisie in veel programma’s te zien was, denk daarbij aan bijvoorbeeld ‘All you need is love’ of het programma van ‘Beau van Erven Dorens’. Natuurlijk wisten we wel van Skype, maar we gebruikten het niet massaal omdat het eigenlijk iets was voor mensen met familie of vrienden in verre buitenlandse oorden. 

Voor schoolgaande kinderen was videobellen plotseling de manier om met klasgenoten en de meester of juf te communiceren. Zorgverleners werkten vóór het Coronavirus nauwelijks met videobellen. Dat is nu wel veranderd en de algemene verwachting is dat videobellen een onderdeel blijft van het contact dat we hebben met onze zorgverlener.

Natuurlijk blijft het persoonlijk contact belangrijk, dat mag ook niet worden opgegeven, maar het is toch heerlijk om voor een eenvoudige controle niet naar een afspraak op de praktijk of het ziekenhuis te hoeven. Daar past een videobelletje beter. Het contact met uw zorgverleners heeft er een dimensie bij gekregen. 

Tips voor een goed videogesprek
- Zorg voor een goede internet verbinding
- Zorg voor een rustige plek
- Kijk recht in de camera
- Zit niet in het donker, mensen willen je zien
- Zorg dat je het goed kan verstaan, gebruik bijvoorbeeld een koptelefoon of oordopjes
- Ga niet multitasken, dus niet je telefoon beantwoorden of een bericht versturen. Als het niet anders kan, zet dan je geluid en camera uit.
- Heb geduld en laat een ander uitpraten
- Zorg dat je op tijd bent 

Publicatiejaar: 2020
Editie: zomer
Link naar BETER: http://www.beter-alphenopeenlijn.nl

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­