14. dorette van vliet bakkerDorette van Vliet-Bakker (55) heeft baat bij hulp van podotherapeut

Dorette verhuisde een jaar geleden haar liefde achterna, van Almere naar Alphen aan den Rijn. Ondanks deze positieve verandering in haar leven, verergerden een aantal van haar fysieke klachten. In het verleden was Dorette, vanwege diverse chronische gewrichtscomplicaties, drie jaar aan een rolstoel gekluisterd. Gelukkig kon ze, na veel revalidatie, de rolstoel achter zich laten.

Ze hield echter de nodige blijvende klachten. Daarom kreeg ze door RondOm podotherapeuten in Almere zooltjes aangemeten, om haar te helpen weer goed te wandelen. 

Na haar verhuizing ging het lopen en staan weer moeizamer. De lichamelijke klachten namen toe. Met verwijzing door haar huisarts kon ze voor behandeling en revalidatie terecht in het Spine & Joint Centre in Rotterdam. Tijdens alle therapieën, waarbij de stand van haar bewegingsapparaat (gewrichten, pezen en spieren) positief veranderde, werd duidelijk dat wandelen de beste manier was om minder last van haar gewrichten te hebben. Dat betekende dat zij nieuwe steunzooltjes nodig had vanwege die veranderde lichaamshouding.   

 De afspraak met podotherapeut Ruben Ostijn in het nieuwe Lupine Gezondheidscentrum voelde voor Dorette vertrouwd omdat ze al eerder in Almere door een podotherapeut van RondOm was behandeld. Ruben zorgde dat haar nieuwe zooltjes goed werden aangemeten. Het viel Dorette op dat hij bij het afleveren van de nieuwe zooltjes ook direct een afspraak maakte voor enige tijd later, om te controleren hoe een en ander beviel. Ruben vond dat belangrijk omdat het niet alleen om de voeten ging, maar ook om het effect op klachten in knieën, heup en rug. 

Dorette: “Het is misschien allemaal niet zo spannend, maar die extra aandacht voor de nazorg vond ik fijn. Met een heel kleine aanpassing kan direct het optimale effect bereikt worden. De stand van de zooltjes moet zorgen dat ik beter loop, niet zo snel mijn enkel verzwik en minder last van mijn rug krijg tijdens het wandelen, dat is goed gelukt. Het wandelen helpt mij ook bij overige klachten (door mijn autisme ben ik snel overprikkeld), wandelen geeft me rust. Ik waag me zelfs soms weer aan een klein stukje joggen. Ook doe ik mee aan het “Tijd voor Vitaliteit” (Golfen) programma, een pracht initiatief!

Door de Coronamaatregelen heb ik momenteel iets minder het gevoel van alles te ‘moeten’, het lijkt alsof er aan een noodrem is getrokken en alles in een ander tempo plaatsvindt. Naast alle nare gevolgen van Corona en het verdriet wat sommige mensen hierdoor moeten doormaken, zie ik ook de positieve effecten, nieuw gedachtengoed, in de huidige opgejaagde maatschappij. Op vele fronten (maatschappelijk, economisch, mentaal en fysiek) is het mijns inziens dus belangrijk, goed te blijven bewegen;  Ruben heeft mij daar goed bij geholpen.“


14. BETER 16 Mailing Visuals3Ruben Ostijn: Ruben werkt met veel plezier als podotherapeut bij RondOm Podotherapeuten. Een podotherapeut is een erkende hbo professional, gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Podotherapie kan onder andere bestaan uit het corrigeren en beschermen van de voeten, door bijvoorbeeld ortheses, schoen- en zoolcorrecties en wondbehandelingen. Iedereen, waaronder reuma- en diabetespatiënten, sporters en kinderen, kan bij de podotherapeut terecht. Wilt u meer informatie of een afspraak bij Ruben maken?  U kunt RondOm Podotherapeuten iedere werkdag bereiken via 088-1180500 (08:00-17:00) of bezoek www.rondompodotherapeuten.nl/contact. 

Publicatiejaar: 2020
Editie: zomer
Link naar BETER: http://www.beter-alphenopeenlijn.nl

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­