‘Vergis je niet, zelfs bij een milde vorm kan herstel langdurig zijn.’

Van der Lee SAM 2967Mevr Van der Lee werd begin april tijdens haar werk in de zorg besmet:

’In de regel pak je na een griepje al snel je leven weer op. Je voelt je dan misschien nog niet helemaal fit maar daar stap je dan snel overheen. Echter toen ik geen Corona meer had moest ik nog wel een paar weken herstellen. Ik stapte in die tijd net over naar een nieuwe werkgever en ondanks dat ik me nog niet helemaal fit voelde ben ik daar toch aan de slag gegaan. Na een paar weken kon ik niet meer, ik had verschrikkelijke spierpijn en was zwaar vermoeid, zodat ik niets anders kon dan op de bank liggen en de dag uitzitten, ondertussen was het begin juni geworden.’

Corona-nazorgpoli
“Omdat de klachten aanhielden heb ik begin juli de huisarts gebeld, hij was doortastend en zei dat ik in aanmerking kwam voor de Corona-nazorgpoli in het Alrijne. Daar maakte ik een afspraak en kreeg een enorme vragenlijst toegestuurd die ik moest invullen. Na een paar weken had ik een gesprek met de longarts. 

Hij vertelde dat ik inderdaad in aanmerking kwam voor de Corona-nazorgpoli, waar ik onder begeleiding van een gespecialiseerd team, waar o.a. een revalidatiearts, fysiotherapeut en psycholoog onderdeel van uitmaken, zou kunnen revalideren. Helaas is de wachttijd lang door het grote aantal aanmeldingen en wacht ik nog op een oproep. 

Hulp van de fysiotherapeut
‘Ondertussen waren mijn klachten niet verminderd en belde ik met de huisartsenpraktijk omdat ik gevoel had dat mijn situatie uitzichtloos werd. Daar wist men eigenlijk niet zo goed wat ze met mijn ex-Corona klachten aan moesten en adviseerde de assistente uiteindelijk om een fysiotherapeut te raadplegen. 

Zo kwam ik bij Ronald van Ommen terecht. Hij begeleidt mij bij oefeningen om de klachten te verminderen. Ronald vertelde dat het een langdurend proces van herstel zou worden. Zijn advies was ten eerste rust, volledige rust en daar probeer ik me aan te houden, hoe lastig dat ook is met een druk gezin. 

De therapie helpt mij
Nu na een aantal weken voel ik gelukkig echt verbetering, dat is erg fijn omdat het weer perspectief geeft voor de toekomst. Nu loop ik af en toe zelfs een klein rondje en ga wel eens naar de supermarkt om de hoek, ik hoop daar overigens niemand tegen te komen die een praatje met me wil maken. Praten en lang stilstaan kost me echt nog te veel moeite. 

Zodra ik bij de Corona-nazorgpoli terecht kan zal ik mijn behandelingen bij Fysio van der Berg afbouwen.’

Naschrift redactie
Mevrouw Van der Lee kwam met haar klachten voordat de werkgroep ‘post-corona’ de behandeling van ex-Coronapatiënten in een protocol over Alphen heeft kunnen uitrollen. Gelukkig kwam ze bij fysiotherapie Van der Berg terecht. Momenteel heeft zij haar behandelingen bij Van der Berg afgebouwd en is nu onder behandeling van de Basaltkliniek in Den Haag. 

Publicatiejaar: 2020
Editie: najaar
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/04e2183f-2940-4461-8491-fd6e71362457

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­