Van OmmenFysiotherapeut Ronald van Ommen neemt op 1 april  na 43 jaar afscheid. Ronald heeft zich naast zijn werk als fysiotherapeut sterk ingezet voor een betere samenwerking tussen zorgverleners. Zijn focus lag vooral op die zaken waar patiënten voordeel aan konden behalen.
 Het vak is sterk veranderd
Als we ernaar vragen vindt Ronald de specialismes die de afgelopen jaren binnen fysiotherapie zijn ontstaan de grootste winst van de afgelopen jaren. “Patiënten worden gerichter en korter behandeld”. 

De ontwikkelingen die zorgen dat een bezoek aan de specialist in het ziekenhuis niet altijd meer noodzakelijk is juicht hij ook van harte toe. “Het klopt met de beleidsvisie: ‘De juiste zorg op de juiste plek’. En het bespaart zorgkosten.” 

Wens
Als Ronald iets mag wensen voor de collega’s die achterblijven dan is het dat de samenwerking met de tweede lijn (specialisten in het ziekenhuis) nog hechter wordt. 

“Het is erg belangrijk dat kristalhelder is wie de coördinatie van de zorg voor een patiënt heeft en dat betrokken zorgverleners inzicht krijgen in alle benodigde gegevens door de linies heen.” De eindeloze duur van de ontwikkeling van ondersteunende systemen was voor Ronald een pijnpunt. 

Indammen zorgkosten 
Ronald zou graag zien dat er nog bewuster met zorgkosten kan worden omgegaan. “Regelmatig zien we chronische patiënten die naast fysiotherapie gebaat zouden zijn met een goedkoper medisch sport abonnement. Nu moet de patiënt soms na een tijdje stoppen met fysiotherapie en zien we hem of haar na een jaar weer terug met dezelfde klachten. Dat patroon levert, naast ongemak bij de patiënt,  meer zorgkosten op.”

Na 1 april?
“Meer golfen en met mijn loopgroep op pad. Op termijn ga ik op zoek naar een vrijwilligerstaak. Eerlijk gezegd kijk ik daar naar uit en wordt ik blij dat veel van mijn belangrijkste taken binnen Fysiotherapie Van der Berg goed worden overgenomen door Jeroen Stijl en Rosanne van Boven. Graag wil ik al mijn patiënten en collega zorgverleners danken voor de fijne samenwerking.”

_________
De opvolging

De belangrijkste taken van Ronald van Ommen binnen Fysio Van der Berg worden overgenomen door Jeroen Stijl, hij is manueel therapeut. Hij zal zich richten op de omgeving en zal zich met AOEL bezighouding. Rosanne van Boven, is opgeleid als leefstijladviseur en zal invulling geven aan GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) een overheidsprogramma dat gedrags-veranderingen stimuleert voor mensen met overgewicht en obesitas.

Publicatiejaar: 2021
Editie: voorjaar
Link naar BETER: https://indd.adobe.com/view/3c34b2f4-ef7c-4499-aee3-4440fc971f95

Ga met deze knop naar de startpagina van het BETER archief:

­