C supportC-support werkt in opdracht van VWS voor Covid-19 patiënten die langdurig klachten ondervinden van een coronabesmetting.

C-support informeert, adviseert en ondersteunt u op alle leefgebieden waarop deze complexe en nog onbekende ziekte ingrijpt: gezondheid, (psycho)sociaal en werk & inkomen. Dat kan kortdurend zijn, of indien nodig, voor langere termijn.

Nazorg voor patiënten na een coronabesmetting

Onze nazorgadviseurs gaan met u in gesprek om goed zicht te krijgen op uw vragen als gevolg van uw coronabesmetting. Wij bieden u een luisterend oor en in samenspraak met u zoeken we naar het meest passende aanbod. Dat kan zowel buiten als binnen C-support zijn.

Wij bieden u geen medische behandeling, wel kunnen onze nazorg- en medisch adviseurs u helpen uw weg te vinden in het reguliere zorgaanbod en dat af te stemmen op uw persoonlijke situatie.

Heeft u vragen over wat C-support voor u kan betekenen?
Neem contact op met het secretariaat van C-support, tel. (073) 4400440 van maandag t/m donderdag van 09.00-17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur U kunt ook een bericht sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan z.s.m. een reactie.

Aan de dienstverlening van C-support zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden bij C-support: bij voorkeur via deze website.

Voor professionals

Medische en niet-medische professionals die met Covid-19 patiënten werken, kunnen een beroep op C-support doen. C-support werkt volgens de academische trias en combineert patiëntenzorg met scholing en onderzoek. Naast kennisvermeerdering biedt C-support professionals ook praktische ondersteuning, bijvoorbeeld met de organisatie van een MDO en ondersteuning of advies over (integrale) nazorg.

Consultatie Covid-19

Heeft u als zorgprofessional vragen op medisch gebied of anderszins, dan kunt u voor consultatie contact opnemen met de medisch adviseur of nazorgadviseur van C-support: tel.  (073) 4400440.

Organisatie Multidisciplinair Overleg

Waar overleg en afstemming nodig is organiseert C-support, ook op verzoek, een MDO met de patiënt en de betrokken professionals. Heeft u als zorgprofessional behoefte aan de organisatie van een MDO, dan kunt u contact opnemen met een nazorgadviseur van C-support via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hans van SelmCORONA: Huisartsen in het Groene Hart maken zich in een voor hen toch al heel drukke tijd op voor het toedienen van coronavaccins bij vele duizenden inwoners van dit gebied. ,,Het is even doorbijten, maar onze inzet is belangrijk in de strijd tegen het virus.”

Volgens de Alphense huisarts Hans van Selm maken hij en veel van zijn collega's nu al overuren en worden dat er binnenkort door de grote rol van huisartsen bij het vaccineren tegen corona nog meer. Ongeveer een derde deel van de inwoners van het Groene Hart komt de komende maanden in aanmerking voor zo'n prik van de huisarts.

Gijsbert-Jan van Breukelen: "Om het te kunnen volhouden is het wel belangrijk dat er geen tegenval­lers komen, zoals een corona-uit­braak in huisartsen­prak­tij­ken."

Volhouden
,,Alle hens aan dek dus”, zegt huisarts Gijsbertjan van Breukelen uit Woerden. ,,Maar om het te kunnen volhouden is het wel belangrijk dat er geen tegenvallers komen, zoals een corona-uitbraak in huisartsenpraktijken. Het is daarom van het grootste belang dat huisartsen en hun medewerkers net als ziekenhuispersoneel op heel korte termijn worden gevaccineerd, zodat de zorg en de vaccinaties niet in het gedrang komen.”

Van Breukelen was in oktober zelf geveld door het coronavirus en hij was die maand niet de enige in huisartsenpraktijk Kievitstraat in Woerden. ,,Maar liefst zeven medewerkers van ons team overkwam toen hetzelfde. Dan is het wel even heel pittig in een toch al drukke tijd om als praktijk goed te blijven functioneren.”

Huisarts Van Selm (gezondheidscentrum Dillenburg) kent ook verhalen van artsenpraktijken die zwaar zijn getroffen door het coronavirus. ,,Dat kun je er echt helemaal niet bij hebben in deze periode. Zeker niet in een kleinere praktijk, waarin vervanging moeilijk is. Het lijkt er nu op dat we als huisartsen zelf pas in de loop van februari in aanmerking voor een vaccin, hopelijk gaat dat nog veranderen.”

Beeldbellen
De Alphense arts signaleert dat tijdens de eerste coronagolf minder patiënten met ‘gewone‘ klachten de huisarts raadpleegden, uit vrees om in de praktijk besmet te worden met het coronavirus.

,,Mede door de opkomst van beeldbellen met de huisarts, waardoor er geen contact is met anderen, weten velen de zorg nu gelukkig weer goed te vinden. Beeldbellen is overigens niet altijd afdoende. Als iemand bijvoorbeeld een groeiende moedervlek heeft, wil ik die met eigen ogen zien en voelen. De overuren ontstaan, omdat we als huisartsen daarnaast druk zijn met de hulp aan coronapatiënten.”

Hans van Selm: "In onze praktijk zijn er nu meer coronapa­tiën­ten dan tijdens de eerste golf."

Dat wordt bevestigd door de Goudse huisarts Hackeng van praktijk Hackeng en Bakker. ,,In onze praktijk zijn er nu meer coronapatiënten dan tijdens de eerste golf. Vaccineren met het coronavaccin kost tijd, maar als het goed is wordt het in de loop van dit jaar daardoor wel veel rustiger voor ons, omdat corona dan onder controle is.”

Thuiswonenden
De ervaringen van de huisartsen in het Groene Hart komen overeen met bevindingen van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Deze organisatie pleit eveneens voor een spoedige vaccinatie van huisartsen en hun medewerkers, om te voorkomen dat huisartsenpraktijken door uitval van personeel in de problemen komen.

Het is de bedoeling dat huisartsen de komende maanden worden ingezet bij de vaccinatie van (een deel van) bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, thuiswonenden ouder dan 75 jaar en niet-mobiele thuiswonenden van 60 tot 75 jaar en mensen van 18 tot 60 jaar.

 

Medgemak nieuwe versie dec 2020Medgemak nieuwe versie dec 2020 2Op woensdag 16 december tussen 20:00 en 24:00 uur vinden er voorbereidingen plaats voor de nieuwe versie van de app MedGemak. Binnen dit tijdbestek kunt u geen gebruik maken van MijnGezondheid.net en de app MedGemak. Een aantal dagen na de voorbereidingen kunt u de nieuwe versie van de app downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

In dit nieuwsbericht lichten wij toe welke onderdelen in de nieuwe versie zijn toegevoegd of gewijzigd.

GIP op beeldscherm (GOB) en Kijksluiter integratie
Vanaf deze versie is de geneesmiddelinformatiefolder in PDF (GIP) vervangen door een interactieve variant: GIP op beeldscherm (GOB).

De geneesmiddelinformatie voor de patiënt wordt digitaal aangeboden vanuit het medicatieoverzicht in MedGemak. Via de knop Informatiefolder bij een medicijn, komt de patiënt op de GOB voor dit medicijn.

Vanuit deze functionaliteit kan de patiënt ook een animatievideo van Kijksluiter raadplegen.

 

MMedgemak nieuwe versie dec 2020 3eer details in de optie Zorgverleners beschikbaar
Vanaf deze versie krijgen patiënten via de optie Zorgverleners meer inzicht in gegevens van zorgverleners die de app aanbieden, zoals het telefoonnummer, de website en overige informatie.

Overige verbeteringen
De verstrekker van het medicijn is toegevoegd aan het medicatieoverzicht, zodat dit ook inzichtelijk is voor de patiënt. Tevens is het mogelijk gemaakt om meer tekens te gebruiken bij het versturen van een e-consult vanuit MedGemak.

Privacy en security verbeteringen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd op het gebied van privacy en security.

Alphen BeweegtTerugblik op een bijzonder jaar
Waar wij normaal gesproken alle activiteiten fysiek doen, werden wij afgelopen jaar gedwongen om veel van onze activiteiten online voort te zetten. Soms was het even schakelen, maar stil zitten zit niet in onze aard. Van online beweeglessen tot challenges, van creatieve opdrachten tot relax oefeningen, alles kwam aan bod op ons youtube en social media kanalen. We namen een gezamenlijke videoboodschap op om de Alphense sporters een hard on de riem te steken, stelden i.s.m. BOOST een bomvol zomerprogramma samen vol leuke activiteiten voor kinderen, de beweeglessen voor onze senioren vonden lekker buiten in het zonnetje plaats of via balkonlessen en met de campagne #HeelAlphenBeweegt i.s.m. Alphens.nl en Zorg en Zekerheid brachten we alle inwoners van de gemeente Alphen a/d Rijn in beweging. Ook ging ons naschoolse programma ‘Samen Actief’ van start voor basisschoolkinderen. We hebben nog veel meer leuke sportieve activiteiten georganiseerd, die soms om wat aanpassingen vroegen, maar we kijken terug op een enerverende periode waarin we veel geleerd hebben. Bij deze willen we alle deelnemers, samenwerkingspartners en volgers bedanken voor hun flexibiliteit, doorzettingsvermogen en enthousiasme.

Meer lezen? Klik op onderstaande afbeelding 

Alphen Beweegt 2 

­