Voedietist filmpje tbv Covid patientenDat ex-Covidpatienten soms met allerlei restklachten blijven zitten is bij veel mensen wel bekend. Maar hoe kunnen deze patienten het beste worden geholpen? Binnen Alphen aan den Rijn werken eerstelijnszorgverleners intensief met elkaar samen en kunnen mensen verwijzen naar de juiste zorg- of hulpverlener. In dit filmpje vertelt een dietist wat zij kan doen voor ex-Covidpatienten.

 

 

C supportC-support werkt in opdracht van VWS voor Covid-19 patiënten die langdurig klachten ondervinden van een coronabesmetting.

C-support informeert, adviseert en ondersteunt u op alle leefgebieden waarop deze complexe en nog onbekende ziekte ingrijpt: gezondheid, (psycho)sociaal en werk & inkomen. Dat kan kortdurend zijn, of indien nodig, voor langere termijn.

Nazorg voor patiënten na een coronabesmetting

Onze nazorgadviseurs gaan met u in gesprek om goed zicht te krijgen op uw vragen als gevolg van uw coronabesmetting. Wij bieden u een luisterend oor en in samenspraak met u zoeken we naar het meest passende aanbod. Dat kan zowel buiten als binnen C-support zijn.

Wij bieden u geen medische behandeling, wel kunnen onze nazorg- en medisch adviseurs u helpen uw weg te vinden in het reguliere zorgaanbod en dat af te stemmen op uw persoonlijke situatie.

Heeft u vragen over wat C-support voor u kan betekenen?
Neem contact op met het secretariaat van C-support, tel. (073) 4400440 van maandag t/m donderdag van 09.00-17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur U kunt ook een bericht sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan z.s.m. een reactie.

Aan de dienstverlening van C-support zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden bij C-support: bij voorkeur via deze website.

Voor professionals

Medische en niet-medische professionals die met Covid-19 patiënten werken, kunnen een beroep op C-support doen. C-support werkt volgens de academische trias en combineert patiëntenzorg met scholing en onderzoek. Naast kennisvermeerdering biedt C-support professionals ook praktische ondersteuning, bijvoorbeeld met de organisatie van een MDO en ondersteuning of advies over (integrale) nazorg.

Consultatie Covid-19

Heeft u als zorgprofessional vragen op medisch gebied of anderszins, dan kunt u voor consultatie contact opnemen met de medisch adviseur of nazorgadviseur van C-support: tel.  (073) 4400440.

Organisatie Multidisciplinair Overleg

Waar overleg en afstemming nodig is organiseert C-support, ook op verzoek, een MDO met de patiënt en de betrokken professionals. Heeft u als zorgprofessional behoefte aan de organisatie van een MDO, dan kunt u contact opnemen met een nazorgadviseur van C-support via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

­