De Samenwerkende apotheken Rijn en Gouwe organiseren in samenwerking met de andere zorgverleners die verenigd zijn in Alphen Op Eén Lijn (huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten en diëtisten) van 15 t/m 18 mei 2017 “Longdagen”

Knipsel poster longdagen 2017

 

Iedereen die onder behandeling is bij een huisarts aangesloten bij Alphen Op Eén Lijn en voor luchtwegklachten al geruime tijd inhalatiemedicatie gebruikt wordt voor deze dagen uitgenodigd. Om luchtwegklachten onder controle te krijgen en te houden is het van groot belang dat inhalatiemedicatie goed gebruikt wordt. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk blijkt correct inhaleren toch lastig te zijn; er sluipen na verloop van tijd makkelijk foutjes in.

Daarom nodigen wij u van harte uit om uw inhalatietechniek te laten controleren. Misschien hebben we nog tips voor u! De controles zullen worden uitgevoerd door apothekersassistenten en praktijkondersteuners. Indien er twijfel is over uw inhalatietechniek, dan is er ook een speciaal meetinstrument aanwezig, de “Inhalatie Manager”. Hiermee wordt de inhalatietechniek op de computer in beeld gebracht.

U kunt voor deze controle zonder afspraak binnenlopen. De controle zelf neemt tussen de 5 en 10 minuten in beslag. Indien een controle met de Inhalatie Manager noodzakelijk wordt geacht dan duurt de controle 20 minuten. Wij vragen u al uw inhalatiemedicatie en apparaatjes (ook uw voorzetkamer als u die gebruikt) mee te nemen, zodat wij u doelgericht kunnen adviseren. Gebruik uw inhalatie-medicijnen op die dag op de tijdstippen die u gewend bent; sla dus geen inhalatiemedicatie over.

De fysiotherapeut is aanwezig voor het geven van informatie over beweging, het versterken van uw (ademhalings)spieren en het verbeteren van uw conditie. Wat kunt u doen en welke manier past het best bij u?

De diëtiste kan u onder andere informeren over de relatie tussen gewicht en astma of COPD, het verhogen van de weerstand middels gezonde voeding en het gebruik van vitamines en mineralen.

Wij hopen u op één van de longdagen te mogen ontvangen.

Zie voor data en locaties schema

Wanneer 

Tijdstip 

Locatie 

Contact-apotheek voor vragen: 

Maandag 
15 mei 

13.00 - 17.00 uur 

Wijkcentrum Swaenswijk 
Jongkindt Coninckstraat 2b 

Allart 
Tel: 0172-421000 

Dinsdag 
16 mei 

13.00 - 17.00 uur 

Gezondheidscentrum Dillenburg 
Prinses Irenelaan 1
(3e etage) 

De Hoge Zijde 
Tel: 0172-447933 

Woensdag 
17 mei 

09.00 - 13.00 uur 

Zalencentrum De Bron 
Troubadourweg 2 

De Herenhof 
Tel: 0172-423838 

Donderdag 
18 mei 

09.00 - 13.00 uur 

Zalencentrum De Bron 
Troubadourweg 2 

Ridderveld 
Tel: 0172-423434 

­