Medgemak nieuwe versie dec 2020Medgemak nieuwe versie dec 2020 2Op woensdag 16 december tussen 20:00 en 24:00 uur vinden er voorbereidingen plaats voor de nieuwe versie van de app MedGemak. Binnen dit tijdbestek kunt u geen gebruik maken van MijnGezondheid.net en de app MedGemak. Een aantal dagen na de voorbereidingen kunt u de nieuwe versie van de app downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

In dit nieuwsbericht lichten wij toe welke onderdelen in de nieuwe versie zijn toegevoegd of gewijzigd.

GIP op beeldscherm (GOB) en Kijksluiter integratie
Vanaf deze versie is de geneesmiddelinformatiefolder in PDF (GIP) vervangen door een interactieve variant: GIP op beeldscherm (GOB).

De geneesmiddelinformatie voor de patiënt wordt digitaal aangeboden vanuit het medicatieoverzicht in MedGemak. Via de knop Informatiefolder bij een medicijn, komt de patiënt op de GOB voor dit medicijn.

Vanuit deze functionaliteit kan de patiënt ook een animatievideo van Kijksluiter raadplegen.

 

MMedgemak nieuwe versie dec 2020 3eer details in de optie Zorgverleners beschikbaar
Vanaf deze versie krijgen patiënten via de optie Zorgverleners meer inzicht in gegevens van zorgverleners die de app aanbieden, zoals het telefoonnummer, de website en overige informatie.

Overige verbeteringen
De verstrekker van het medicijn is toegevoegd aan het medicatieoverzicht, zodat dit ook inzichtelijk is voor de patiënt. Tevens is het mogelijk gemaakt om meer tekens te gebruiken bij het versturen van een e-consult vanuit MedGemak.

Privacy en security verbeteringen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd op het gebied van privacy en security.

­