Project

Jeugdzorg In Alphen aan den Rijn

Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn is gestart! 

Vanaf 1 januari 2024 biedt GO! voor jeugd geen jeugdhulp meer. De gemeente Alphen aan den Rijn organiseert nu zelf de jeugd- en gezinshulp voor hun inwoners. Alle cliënten die voor 1 januari al jeugdhulp ontvingen of op een wachtlijst stonden, worden via de gemeente Alphen aan den Rijn volgende week geïnformeerd over hun situatie. 

Hieronder treft u een samenvatting aan van deze communicatie: 

Krijgt u nu al jeugdhulp? 

Dan loopt deze gewoon door na 1 januari. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met alle jeugdhulpverleners. Kan uw jeugdhulpverlener, om wat voor reden dan ook, u niet verder helpen? Stuur dan een mail aan jeugdhulplooptdoor@alphenaandenrijn.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

 Staat u op een wachtlijst? 

Krijgt u op dit moment nog geen jeugd- of gezinshulp omdat u op een wachtlijst staat? Of omdat u nog wacht op een kennismakingsgesprek? Dan informeert de gemeente u vanaf januari waar u kan starten met uw hulptraject of met wie u een kennismakingsgesprek hebt. 

Nieuwe aanmeldingen vanaf 1 januari 2024 

Neem hiervoor contact op met Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan de Rijn via 0172 – 227 000 of vul het aanmeldformulier in op www.jengteams.nl

Vervoer 

Het vervoer dat vanuit GO! voor jeugd is geregeld, loopt de eerste drie maanden gewoon door. Hiervoor hebben wij afspraken gemaakt met uw vervoersorganisatie. U hoeft hier niets voor te doen. Binnen deze drie maanden nemen wij contact op met uw jeugdhulpaanbieder om te bespreken hoe het vervoer daarna georganiseerd kan worden. 

Uw dossier

GO! voor jeugd heeft uw dossier overgedragen aan Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn. Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw dossier komt direct in een beveiligd systeem terecht waar alleen medewerkers in mogen kijken die daar bevoegd voor zijn. 

Website: www.jengteams.nl

Op www.jengteams.nl leest u al onze gegevens. En hoe nieuwe aanmeldingen voor jeugdhulp gedaan kunnen worden. 

Crisismeldingen 

Crisismeldingen kunnen van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur gedaan worden via 0172 – 227 000. 

Bij een crisissituatie buiten kantooruren (na 17:00 uur en voor 08:30 uur), in het weekend en tijdens feestdagen belt u naar 088 90 04 000. U wordt dan doorverbonden met een crisiscentrale die u verder helpt. 

Voor huisartsen blijft de route via Zorgdomein onveranderd doorlopen.

Aanpassing op uw website 

Heeft u op uw website nu een doorverwijs link naar GO! voor jeugd staan? Past u deze dan s.v.p. aan in een doorverwijzing naar www.jengteams.nl zodat iedere inwoner op de juiste plek terechtkomt. Hieronder leest u een suggestie voor de tekst. 

De website van GO! blijft nog een half jaar in de lucht met de melding dat inwoners voor jeugdhulp bij JenGteams terecht kunnen. 

Tekstsuggestie: Voor jeugd- en gezinshulp kunt u terecht bij Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn (JenGTeams). Twijfel niet als u een vraag heeft. Bel hiervoor van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur naar 0172 – 227 000. Aanmelden voor jeugdhulp kan via het aanmeldformulier op www.jengteams.nl. 

Maakt u zich ernstige zorgen over de veiligheid van uw kind? Lees dan op www.jengteams.nl/crisis wat u kunt doen. 

Heeft u nog vragen? Wij zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar op 0172 – 227 000.

Link naar www.jengteams.nl/crisis

Jeugdzorg

Jeugdzorg In Alphen aan den Rijn 

Sinds de nieuwe samenwerking binnen de preventieve ondersteuningsmogelijkheden in Alphen aan den Rijn is er een hoop veranderd. 

De website van het CJG verandert natuurlijk mee! 

Zo staat er, naast een nieuw cursusaanbod voor kinderen, jongeren en ouders, nu ook een innovatief, laagdrempelig e-learning programma online! 

De online programma’s zijn kosteloos en bestaan uit verschillende stappen waarin de deelnemer met zijn of haar hulpvraag aan de slag gaat. Dit gebeurt met behulp van begeleidende video’s, opdrachten, voorbeelden uit de praktijk en extra informatie over een onderwerp. 

Hieronder alvast een korte greep uit het e-learning aanbod: 


Naar de website van Jeugd en Gezin en meer informatie

cancel